School Coach

School Coaching


YMLCoaching en Training verzorgt een breed aanbod aan coaching en trainingen voor het onderwijs, met name voor het PO, VO, MBO en HBO. Je kan bij mij terecht voor het coachen van medewerkers, verzorgen van studiedagen, maar ook voor elke andere behoefte aan training en ondersteuning. 

LEERKRACHT/DOCENT


Als leerkracht ben je zelf eigenaar van en verantwoordelijk voor je eigen ontwikkel- en leerproces. YML Coaching begeleidt en werkt samen met leerkrachten op basis van vertrouwen en veiligheid.


Ik ben jouw sparringpartner en denk actief met je mee. Ik laat jou (her)ontdekken waar jouw kwaliteiten en competenties liggen. Zet die stap naar iets nieuws, kom in beweging.
Je gaat leren, groeien en nieuwe ervaringen opdoen.

STARTENDE LEERKRACHT/ DOCENT


Als startende leerkracht komt er veel op je af. Als coach kijk ik graag met je mee en ben ik jouw sparringpartner. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je uitgroeit tot een succesvolle leerkracht.


Het is gebleken dat een startende leerkracht dankzij gerichte coaching al binnen enkele jaren het niveau van een ervaren leerkracht kan bereiken.

Mogelijke onderwerpen zijn: wat is mijn rol in het team? Hoe ga ik om met werkdruk? Hoe deel ik mijn tijd efficiƫnt in? Hoe ga ik om met kritische oudergesprekken?


SENIOR LEERKRACHT/DOCENT


Je bent een senior leerkracht die al heel wat jaren meedraait in onderwijsland. Je hebt diverse ontwikkelingen zien komen en gaan en hebt ruime ervaring met het werken met kinderen.


Wanneer je jarenlang in het onderwijs werkt, kunnen bewust of onbewust, routines en gewoonten in je omgang met de kinderen sluipen. Wil je eens met andere ogen naar je eigen functioneren kijken, neem dan contact op. 

DIRECTIE


Als directie heb je de dagelijkse leiding op school. Je hebt veel

verantwoordelijkheden en te maken met de diverse belangen van kinderen, ouders, leerkrachten en besturen. Een complexe baan met veel uitdagingen waarin je als leidinggevende vaak alleen staat.


Heb je een klankbord nodig of wil je eens met andere ogen naar je eigen functioneren kijken? Als collega directeur ken ik de uitdagingen waar jij dagelijks voor staat. Graag denk ik met je mee en tijdens een eerste gesprek kunnen we de mogelijkheden bespreken.